Фундамент | Стіни | Дах | Пол | Стеля | Оздоблення | Ландшафт | Інтер'єр | Інше |
Для початку зазначимо, що безрамне скління, хоч і прийшло до нас з Фінляндії, не може вважатися рішенням, здатним захистити від холоду. Тому, не варто думати, що після такого скління на балконі стане дуже тепло. У Фінляндії вікна, в першу чергу, має захищати від снігу та вітру, з чим відмінно справляється безрамне скління.
Отже, спочатку поговоримо про достоїнства, якими може блиснути технологія безрамного скління:
1. Методика прекрасно поєднується з балконом будь-якого архітектурного рішення, не перебуває в залежності від його віку і форми. Крім того, безрамне скління не здатне завдати шкоди загальної зовнішності будівлі.
2. Рух стекол здійснюється за допомогою особливих роликів, тому балкон легко повністю відкривається шляхом зсуву всіх скляних аркушів. Деякі моделі, проте, припускають відкриття стекол до стінки або складання їх "книжкою".
3. Стандарти припускають, що безрамне скління має вестися виключно з самого міцного матеріалу, тобто загартованих скляних аркушів, товщиною майже в сантиметр. Загартований скляний лист ніколи не розлетиться на дуже небезпечні осколки, здатні порізати. Більш того, розбити його можна тільки цілеспрямовано, до випадкових навантажень він максимально стійкий.
4. Балкон має ідеальну захист від опадів, а також вітрового навантаження.
На жаль, не минули технологію безрамного скління і негативні сторони:
Фахівці, заявляють, що якість безрамного скління в дуже великій мірі залежить від майстерності монтажників. Крім того, будьте уважні при виборі фурнітури, вона також повинна мати найвищу якість.
Таким чином, вибираючи фірму, яка займатиметься склінням вашого балкона, віддавайте перевагу найбільш солідну, що дає тривалу гарантію на роботу і правильно складову всі договори.
Наостанок, скажемо, що якщо ви живете в будинку дуже старої споруди, то не варто замовляти безрамне скління. Звичайно, професіонали виконають установку якісно незалежно від віку будинку, а от сам сучасний балкон на його фасаді буде виглядати надто недоречно і привертати зайву увагу.